Jellenka
08.08.12 09:25
09.10.12 13:55
Nutnost odpovídání na vše... - V žádném případě tu nechci položit základy pro nějaké flamy a pod., chtěla bych se jen v klidu poptat vás ostatních jak nahlížíte na téma nutnosti odpovědi na jakýkoli vzkaz. Zajímalo by mě, jestli odepisujete úplně všem, čili i nevyhovujícím lidem, nebo na "zbytečné" dotazy a témata.... Jde mi o to, že když mi píše slečna na TFP a nelíbí se mi (mám hodně vyhraněný vkus na modelky, takže se mi to stává i několikrát denně), tak raději nereaguji, je mi hloupé jí napsat "nevyhovuješ" nebo něco podobného, nebo když dávám nabídku, reaguji nakonec jen té slečně, kterou si z odpovědí vyberu. Přijde mi totiž jednak trochu zbytečné a jednak takové trapné psát ostatním, že se mi nelíbí a tudíž je nechci a frázi "byla vybrána jiná uchazečka" přímo nenávidím :D Beru to dle sebe, bylo by mi osobně milejší, kdy mi fotograf neodepsal, než kdyby mi napsal, že mě nechce, že nevyhovuju :) Na druhou stranu se tu tohle velmi často odsuzuje a lidi si stěžují že v případě neodepsání člověk postrádá základy slušného chování. Jak to vidíte vy? Jak to praktikujete vy? Přemýšlím tu totiž co odepsat jedné slečně až jsem došla k závěru, že nejlepší pro všechny bude to prostě nechat být...nevím no :) Díky za reakce
Téma bylo uzamčeno, protože se k němu nikdo více jak tři měsíce nevyjádřil.
1 2 3 4
zip2012
09.10.12 13:55
masterplan - ono je to spis o tomhle:
M: skvely fotky. moc rada bych s tebou fotila
F: klidne. ale fotim na analog a mam tudiz naklady. a nemam ted prachy. budes se podilet?
M: hluboke ticho
.)
Masterplan
09.10.12 08:32
Šíma - Asi takto:
M: Chceš se mnou fotit?
F: Ne.
M: Děkuji za odpověď.
F: Nemáš vůbec zač.
M: No to nemám, ale slušnost je slušnost. A jak se vůbec máš?
F: Ale jó, dík za voptání. Co u tebe?
...atd.

No já nevim, chodíš sem fotit, nebo si poklábosit? Pro mě je "ne" (s nějakou přidanou vomáčkou) dostatečně inteligentní odpověď, na kterou už druhá strana nemusí reagovat.
Šíma
08.10.12 23:49
Masterplan: jde o inteligentní ukončení diskuze.
Libb
08.10.12 14:55
Já to taky nechápu. Když mně modelka napíše, že zrovna teď nemá čas, tak nepovažuju za svou povinnost jí znovu časem psát. Pokud o ni hodně stojím, zkusím to, jenže taky třeba mezitím to, na co jsem ji chtěl, cvaknu s jinou, tak proč jí pak vlastně psát? Navíc to ona neměla čas, tak pokud má zájem, není snad problém, aby napsala ona, že už čas (prachy, cokoliv...) má.
Masterplan
08.10.12 14:19
Šíma: To jsem nepochopil. Napíše ti holka, jestli s ní chceš fotit. Ty odpovíš, že ne. Co ti na to má odepsat? Myslím, že svým "ne" jsi diskuzi dostatečně uzavřel.
Tenzo
07.10.12 18:50
Artelka - Fotky ve stylu Doda... Mame tu novej umeleckej smer!
Šíma
07.10.12 18:40
viz Květák.
(když nějaké slečně odepíšu, že třeba nemám zrovna čas ani peníze (na filmy a jejich zpracování), tak mi v drtivé většině už ani neodepíše zpět, takže si říkám už dlouho, že se na ně prostě vyseru, pokud zrovna nechci s nimi fotit, když ani jim nestojím za odpověď v diskuzi, kterou započaly ony, ony něco chtěly a místo toho se naprdly (ale co já vím, jak to mám čuchat, když mlčej, i když předtím měly plnou hlavu superlativů).
Yeloumen - jak to s tím souvisí?
Artelka
06.10.12 23:20
Nekterym pacientum je lepsi neodpovidat, viz Kvetoslav o par radku niz. A je unavne porad dokola vysvetlovat, proc nebudu fotky ve stylu Doda fotit s kymkoliv jinym, kdyz je muzu fotit s Dodem, napriklad. A tak dale. A proc se pro tamtoho muzu odhalit a pro nej ne. A ze komercni veci zadarmo nefotim, byt by moje fotky v eshopu plnem fejku byly skvelou reklamou pro me samotnou. A tak porad dokola uz par let. Obcas dokazu statecne mlcet a neodpovedet.
Brunet
06.10.12 21:12
Libb: ne, to jsem nikdy nerekla, precti si jeste jednou co jsem psala, kdyz jsi to nepochopil
WiniFred
06.10.12 20:49
ty vole, niektori ludia maju proste na haku, zmierte sa s tym
Libb
06.10.12 20:37
Bruent: Takže problém není ani tak v tom, jestli odpovědět na vzkaz, ale v tom, že se někdo učí, nemá čas na odpovídání, natož na focení, ale nenapadne ho na kartu napsat, že teď (nejlíp teď s nějakým datumem) prostě nefotím?
Ovšem, když čtu, co máš na kartě, tak by mě stejně přešla chuť ti napsat.
Brunet
06.10.12 19:52
tomas: az se budes ucit na statnice, tak ti bude pripadat reseni klavesnice absolutne nepodstatna vec, kvuli lidem, jako jsi ty, co rypou a o nicem nic nevi, jsou tady na FP vecny spory..
kankX: diky, uz ji si ji obstarala:)
jipo: chropt:))
ryger
06.10.12 16:31
Co takhle tady dámám zavést tlačítko "zamítnout žádost" jak jsou zvyklé z FB.
Tomáš (68847)
06.10.12 12:33
... klávesnice v obchodech nikde nejsou.
Libb druhý odstavec máš recht.
jipo
06.10.12 10:42
brunet: a to je takovy problem nakreslit obrazek a poslat?:-)
KankX
06.10.12 10:25
Brunet - mela jsi rict, rad bych ti nejakou klavesnici venoval...
Brunet
06.10.12 00:35
no vidis a pritom neni:) dokonce ta story jak se pokazila je tak neuveritelna, ze se mi tomu nechce skoro verit samotne a prece je to pravda:))
Libb
05.10.12 22:31
No když to tak čtu a srovnávám s posledním pokusem o kontaktování, tak mně odepsaly dvě: obě přitom měly na kartě informace, ze kterých jsem mohl vyčíst, že jsem prakticky bez šance - a přece si tu práci s odpovědí daly (negativní).
Jinak: neodpovídejte, jen nechápu, kde chcete vzít čas na focení, když nemáte čas ani na ty tři klávesy (n,e,enter).
Sub
05.10.12 22:25
Brunet-to s tou klavesnici...tak to bych povazoval za hodně divnou výmluvu :-D
Brunet
05.10.12 20:04
Osobne se mi nekolikrat stalo, ze na me byl nejaky "fotograf" velmi agresivni, kdyz jsem mu okamzite neodepsala..v kvetnu se mi pokazila klavesnice-vetsina pismen a mohla jsem na pc tedy pouze brouzdat, ale ne odpovidat na dotazy a vyslouzila jsem si hnedle oznaceni namyslene slepice apod..navic mi prijde, ze je opravdu zbytecne odpovidat, kdyz se jedna o nejakou blbost, castokrat to sezere furu casu, ktery clovek kolikrat nema, jen proto, ze nejakej "odbornik" se desne nudi..
Yeloumen
05.10.12 04:47
Jiny pohled na vec: - nezijete v CR, jste tu jen cca 10 dni za 3 - 4 mesice, mate domluvene foceni, najdete lokaci ( nedejboze atelier ), sezenete kostymy, vyclenite si na foceni cas na ukor svych blizkych a modelka odrekne ( prestane komunikovat ), tedy oslovite jinou modelku a sedite jak trubka na zadku a cekate, az se uraci odpovedet ( parkrat navstivi vas profil ) a cas bezi... a protoze je moda nekomunikovat, prosedite jediny mozny termin na prdeli, neb je vam trapne psat po par hodinach jine modelce.

Takze za me: ikdyz nemate zajem, napiste to hned!

>Jellenka: neunesu-li odmitnuti, nema smysl se o neco uchazet
RNcirrus
04.10.12 23:19
Kulantně řečeno napíšu "Obratem odpovídám jen vybraným" na svou kartu a zbytek je jasný. Kdo chce, najde si mě, kdo nechce, ať jde dál. Nač se doprošovat a dělat ze sebe v*la. Takže asi tak...
P.S.: Hromadné vzkazy považuji za neštěstí v momentech, kdy lidé nahánějí bodíky na soutěže typu miss nebo v rukou dotěrných osob čekajících na oběti.
Libb
04.10.12 21:41
Květoslav: pokud se bavíme o hromadném vzkazu, tak samozřejmě na odpověď kašlat, ale pokud je to adresný vzkaz, vztahuješ to i na takový případ?

33.45: zdejší systém při větším množství vzkazů opravdu není nejlepší a lehce se nějaký přehlédne. Na druhou stranu jsem byl svědkem toho, jak kočka do telefonu někomu tvrdila, že je nemocná a hrozně ji bolí hlava, a proto někam nemůže, přitom pak na rovinu řekla, že se jí akorát nechtělo. Holky jsou občas zvláštní, ale to je už jiná debata :)
Creaky voice doll
04.10.12 20:48
Aj za mne to řekl Květoslav .
Sub
04.10.12 20:17
Podle mě je lepší odpovědět vždycky,i když negativně...čas si na to vždycky každý najde,pokud mu nechodí deset nabídek denně...
WiniFred
04.10.12 19:52
uplny suhlas s... Kvetoslavom :-)
33.45
04.10.12 19:44
Libb - bohuzel se mi mnohokrat stalo ze slecny chodi na FP a presto tvrdi ze zadny vzkaz nedostaly, a to i moje kamaradky, takze pomalu zacinam verit ze system vzkazu asi nefunguje uplne dokonale.
Jinak ja osobne oslovuji vyhradne zacatecnice a tam bych odpoved ocekaval.
Schizza
04.10.12 13:55
neodpovidam, - pokud nekdo pise slusne, tak se vetsinou alespon snazim.

Spise neodpovidam kategoriim,
- "modelka" co se mi hlasi na praci, kdyz napr. hledam blondynu nad 175cm a pise mi borka(merim 163 a sem cernovlaska, ale za zkousku nic nedas, chces me ?)
- fotograf, ktereho sem z nejaho duvodu vyhodnotil interne jako kategorii idiot - pak by to byla jen zbytecna ztrata casu
Květoslav
04.10.12 07:59
Nečetl - jsem příspěvky pod sebou, ale myslím, že odpovídat třeba není... je to veřejný server, tudíž vzkaz je, dle mého názoru, něco jako reklamní leták do kaslíku. Také novolám do Tesca, že tu šunku v akci nechci. (Vyznavač Gutha & Jarkovského promine, ale tito pánové opravdu nepočítali s něčím takovým, jako je internet)

Ještě bych dodal, že mnohdy prostá odpověď "ne, děkuji za nabídku" vyvolá reakci typu "proč ne?", "proč jsi fotil/a s tamtím a se mnou nechceš?" apod. Zpravidla nejčastěji od těch, co pravidelně na odpovědích ve fórech podobných tomuto, trvají.
Tomáš (68847)
03.10.12 09:31
.. Kdo neumí odpovědět aspoň jedno ze tří slov ANO, NE, DĚKUJI, neumí asi ani číst a psát nebo je tuze zaneprázdněn časově tudíž nemůže ani fotit.. ( ani za rok co se dotyčný sám pak ozve na nabídku to je jasný ).
1 2 3 4
Paladix - inzer. akce

Spolupracujeme s
iMiss - Největší internetová Miss Digitální fotoaparáty a videokamery Digitální fotoaparáty a videokamery Digitální zrcadlovky Digitální videokamery Digiprofi.cz
Canon Cashback!