Přeskočit navigaci
Christian
  • Christian
  • 28. 06. 2008 12:38
  • zadání upraveno: 20. 03. 2024 20:01

Můj oblíbený fotograf

Dávejte sem link svého oblíbeného fotografa, art umělce, ... - ať se ostatní také mohou kouknout do oken Vaší duše. :-)

1. http://www.alessandrobavari.com/ Alessandro Bavari
2. http://www.michaelezra.com/ Michael Ezra
3. http://home.frognet.net/~mcfadden/evu/Ellen_von_Unwerth_Post Ellen von Unwerth
4. http://www.zonezero.com/exposiciones/fotografos/witkin2/ Joel-Peter Witkin
5. http://www.farrokhchothia.com/ Farrokh Chothia
6. http://www.jahmasta.com/photo/photo_fr/?/Photographes/Photog Dominique Issermann

Poslat na můj e-mail nahlásit

Perry Daktar

nahlásit

Christian
  • Christian
  • 25. 03. 2023 15:272023-03-25 15:27:55
cfn+multi d7hftxdivxxvm.cloudfront.net bez názvu rf1

nahlásit

Christian
  • Christian
  • 25. 03. 2023 15:242023-03-25 15:24:21

Robert Farber 

New York, New York 

Robert Farber , oblíbený umělec Jacqueline Kennedy Onassis. Je legendou ve světě fotografie. Farber, který plynule spojuje komerční a výtvarnou fotografii, fotil pro značky od Paramount po Peugeot a přednášel na Smithsonian Institute. Získal několik ocenění včetně " Fotograf roku”  od PMA (Photographic Manufacturers Association) a jeho jedenáct vydaných fotoknih se prodalo přes půl milionu výtisků. V současné době se v PBS připravuje dokument o jeho životě a kariéře.

Farberovy impresionistické fotografie zobrazují svět půvabu a krásy, který se někdy může zdát ztracený v době instagramových influencerů a televizní reality show. Pravděpodobně nejlépe známý pro své ženské akty, které způsobily revoluci v reklamním průmyslu v 70. letech, Farber zachytil mnoho témat, od amerických hostů přes divoké koně až po bouřlivé roviny afrických savan. Farberovy fotografie spadají do přímé linie s Man Rayem, Helmutem Newtonem a Henrim Cartierem Bressonem.  

Robert Farber je současný americký fotograf nejlépe známý pro své ikonické snímky nahých žen. "Jednoho dne jsem se procházel po Miami Beach a uviděl velkou ženu, která měla na sobě ty nejmenší provázkové bikiny, jaké jsem kdy viděl, jak seděla na pláži a pletla. Říkal jsem si: 'Kéž bych měl fotoaparát.' Najednou jsem viděl fotografii jako způsob, jak zachytit okamžik pro vyprávění," vysvětlil. Narodil se 29. února 1944 v Newarku, New Jersey, od mládí se zajímal o umění, ale na vysoké škole pokračoval ve studiu obchodu a marketingu. V roce 1970 se Farber přestěhoval do New Yorku a začal fotografovat ve stylu, který měl jemně zaměřený vzhled obrazu. Tato díla si získala pozornost reklamních agentur a začal pracovat na kampaních pro Cotton Incorporated. Jeho smyslné fotografie ze 70. let vedly k tomu, že jeho fotografie jsou jak v  Playboy tak i Penthouse. Farber dále vydal několik úspěšných fotoknih, včetně Natural Beauty (2001) a American Mood (2004). V současné době žije a pracuje v New Yorku, NY. Dnes jsou jeho fotografie ve sbírkách Kemper Museum of Contemporary Art v Kansas City a International Center of Photography v New Yorku.

 

 

 

Vimeo video

nahlásit