Přeskočit navigaci
Christian
  • Christian
  • 28. 06. 2008 12:38
  • zadání upraveno: 20. 03. 2024 20:01

Můj oblíbený fotograf

Dávejte sem link svého oblíbeného fotografa, art umělce, ... - ať se ostatní také mohou kouknout do oken Vaší duše. :-)

1. http://www.alessandrobavari.com/ Alessandro Bavari
2. http://www.michaelezra.com/ Michael Ezra
3. http://home.frognet.net/~mcfadden/evu/Ellen_von_Unwerth_Post Ellen von Unwerth
4. http://www.zonezero.com/exposiciones/fotografos/witkin2/ Joel-Peter Witkin
5. http://www.farrokhchothia.com/ Farrokh Chothia
6. http://www.jahmasta.com/photo/photo_fr/?/Photographes/Photog Dominique Issermann

Poslat na můj e-mail nahlásit

Perry Daktar

Reakce na Christian: Paolo už tady je, ale fajn. Pěkná byla výstava co měl v Berlíně- CAMER...

Aha, nejel jsem až tak hluboko do minulosti :)

 

nahlásit

Christian
  • Christian
  • 05. 04. 2023 14:502023-04-05 14:50:10

Reakce na Perry Daktar: instagram.com/roversi?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Paolo už tady je, ale fajn. Pěkná byla výstava co měl v Berlíně- CAMERA Work, tam jsem ten jeho úvod bohužel prošvihnul, ale alespoň jsem si tenkráte vyzkoušel poněkud rychlejší jízdu po německé dálnici, abychom stačili začátek vernisáže. Ok, přišli jsme pozdě, ale výstava byla krásná. :-) www.youtube.com/watch?v=tPskO5fmsQE

nahlásit

Perry Daktar

nahlásit

Christian
  • Christian
  • 25. 03. 2023 15:272023-03-25 15:27:55
cfn+multi d7hftxdivxxvm.cloudfront.net bez názvu rf1

nahlásit

Christian
  • Christian
  • 25. 03. 2023 15:242023-03-25 15:24:21

Robert Farber 

New York, New York 

Robert Farber , oblíbený umělec Jacqueline Kennedy Onassis. Je legendou ve světě fotografie. Farber, který plynule spojuje komerční a výtvarnou fotografii, fotil pro značky od Paramount po Peugeot a přednášel na Smithsonian Institute. Získal několik ocenění včetně " Fotograf roku”  od PMA (Photographic Manufacturers Association) a jeho jedenáct vydaných fotoknih se prodalo přes půl milionu výtisků. V současné době se v PBS připravuje dokument o jeho životě a kariéře.

Farberovy impresionistické fotografie zobrazují svět půvabu a krásy, který se někdy může zdát ztracený v době instagramových influencerů a televizní reality show. Pravděpodobně nejlépe známý pro své ženské akty, které způsobily revoluci v reklamním průmyslu v 70. letech, Farber zachytil mnoho témat, od amerických hostů přes divoké koně až po bouřlivé roviny afrických savan. Farberovy fotografie spadají do přímé linie s Man Rayem, Helmutem Newtonem a Henrim Cartierem Bressonem.  

Robert Farber je současný americký fotograf nejlépe známý pro své ikonické snímky nahých žen. "Jednoho dne jsem se procházel po Miami Beach a uviděl velkou ženu, která měla na sobě ty nejmenší provázkové bikiny, jaké jsem kdy viděl, jak seděla na pláži a pletla. Říkal jsem si: 'Kéž bych měl fotoaparát.' Najednou jsem viděl fotografii jako způsob, jak zachytit okamžik pro vyprávění," vysvětlil. Narodil se 29. února 1944 v Newarku, New Jersey, od mládí se zajímal o umění, ale na vysoké škole pokračoval ve studiu obchodu a marketingu. V roce 1970 se Farber přestěhoval do New Yorku a začal fotografovat ve stylu, který měl jemně zaměřený vzhled obrazu. Tato díla si získala pozornost reklamních agentur a začal pracovat na kampaních pro Cotton Incorporated. Jeho smyslné fotografie ze 70. let vedly k tomu, že jeho fotografie jsou jak v  Playboy tak i Penthouse. Farber dále vydal několik úspěšných fotoknih, včetně Natural Beauty (2001) a American Mood (2004). V současné době žije a pracuje v New Yorku, NY. Dnes jsou jeho fotografie ve sbírkách Kemper Museum of Contemporary Art v Kansas City a International Center of Photography v New Yorku.

 

 

 

Vimeo video

nahlásit